dimecres, 30 de setembre del 2015

Llom de porc rostit

Ingredients

  • 1 peça de llom sencera
  • 2 cebes
  • 2 o 3 pastanagues
  • 2 tomàquets madur
  • 1 fulla llaurer
  • 1 gotet de vi ranci o conyac o vi blanc...


Elaboració

Salpebrem generosament el llom.
Escalfem oli en una cassola i enrossim
el llom per
totes bandes amb el foc alt.
Mentre tallem a troços grans la ceba, la pastanaga, el tomàquet (en quatre troços, així després ens serà més fàcil separar la pell).
Abaixem el foc i tirem les verdures i el llorer i salem.
Al cap de 20m, quan les verdures siguin més tovetes aboquem el gotet de vi, deixem evaporar l’alcohol, treiem la pell del tomàquet, que a hores d’ara ja estarà separada, afegim una mica d’aigua i i deixem coure a foc lent, durant 25-30 m.
Un cop fet, treiem la peça de llom i la deixem refredar.
Treiem la full de llorer i passem el sofregit pel pel túrmix.
Tallem el llom a rodanxes primetes i les posem amb la salsa a la cassola. Que faci xup-xup uns minutets i ja ho tindrem llest per menjar-lo ara, o després o demà o per congelar.
Aquest és una recepta una mica més entretinguda, però no cal estar-hi a sobre tota l’estona. Si tenim la cassola gran, és bona idea fer dos talls sencers de llom i una mica més de verdures, trigarem el mateix i tindrem llom congelat per un altre dia, per congelar per carmanyoles, o pel dia que es presenten convidats...